Izbori će se održati u nedjelju, 12. decembra 2021. godine.

- Grad Prijedor dužan je osigurati 65.000 KM u skladu Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine u roku od 15 dana od dana donošenja odluke o raspisivanju izbora, odnosno najkasnije do 02. novembra 2021. godine i uplatiti na Jedinstveni račun trezora Bosne i Hercegovine – navode iz CIK-a.

Navode da se prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima podnose Centralnoj izbornoj komisiji BiH do 22. oktobra 2021. godine, petak do 16 sati.

Rok za registraciju novih birača koji glasaju putem pošte istječe 07. novembra u ponoć. Izborna kampanja počinje 15 dana prije dana izbora, odnosno od 27. novembra 2021. godine.

Krajnji rok za prijem glasačkog materijala za glasače putem pošte je 10 dana od dana održavanja izbora, odnosno zaključno sa 22. decembrom 2021. godine, sa otiskom pečata pošte zemlje / bar koda sa datumom ne kasnijim od datuma održavanja izbora, navodi se u saopćenju CIK-a. 

Podsjećamo, u Prijedoru će se birati novi gradonačelnik nakon što je Dalibor Pavlović podnio ostavku nakon što su se u javnosti pojavile njegove kompromitirajuće fotografije.