open-navfaktor-logo
search
Porodica zahvalna
Prikupljen novac za operaciju malene Lamije Pehlivanović
Dalje akcije ne osporavam jer prijevoz, smještaj i rehabilitacija u drugoj zemlji također koštaju, napisao je otac djevojčice
01.12.2019. u 16:01
get url
text

Prikupljen je novac koji je potreban za operaciju malene Lamije Pehlivanović u Turskoj. 

- Dragi prijatelji širom svijeta, od srca se zahvaljujem svima koji su učestvovali i pomogli da se skupi iznos potreban za operativni zahvat moje Lamije! Dalje akcije ne osporavam jer prijevoz, smještaj i rehabilitacija u drugoj zemlji također koštaju! Hvala - napisao je otac djevojčice na Facebook stranici Pomozimo Maloj Lamiji potrebna operacija, ima sve manje vremena.

On je prije dva dana na svom profilu objavio da prodaje bubreg kako bi spasio kćerku. Nedugo nakon toga, brojni ljudi iz BiH, ali i šire, priključili su se akciji prikupljanja pomoći za djevojčicu. Otac se, između ostalog, zahvalio i momcima koji su putem svojih YouTube profila prikupljali novac, a za operaciju je potrebno 13.950 eura.

Lamija boluje od srčanog oboljenja AVSD (atrioventrikularni septalni defekt) i mikrocefalije (rijetka anomalija povezana s usporenim rastom fetalne glave).

Sedmogodišnja djevojčica se od rođenja hrani preko sonde zbog rascjepa nepca, a taj problem mogao bi biti riješen operacijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.