FUCZ

Pronađena treća aviobomba kod RTV doma u Sarajevu

Objavljeno: 10.09.2019. u 08:54

Direktor FUCZ-a Fahrudin Solak potvrdio je da su radnici na istoj lokaciji pronašli aviobombu i da je u toku utvrđivanje njene strukture

Treća bomba pronađena jutros

Nakon što su prošle sedmice na gradilištu iza RTV doma u Sarajevu pronađene dvije aviobombe teške po 500 kilograma, iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) potvrđeno je da je jutros na istoj lokaciji pronađena još jedna.

Direktor FUCZ-a Fahrudin Solak je potvrdio da su radnici na istoj lokaciji pronašli aviobombu i da je u toku utvrđivanje njene strukture.

- Po slikama koje smo dobili, ista je bomba, iste veličine kao prethodne dvije. Svakako ćemo sada utvrđivati samu strukturu, jer je vrlo moguće da je neka druga vrsta upaljača i ne smijemo ništa prepustiti slučaju - izjavio je Solak.  

Podsjećamo, prošlog četvrtka i subote radnici su pronašli dvije bombe, koje su ekipe FUCZ-a potom uspješno "razoružale". 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije