open-navfaktor-logo
search
U organizaciji ReStarta
Protesti u Sarajevu: Građani su dužni pobrinuti se da se evropske vrijednosti počnu primjenjivati u BiH
Udruženje građana ReStart Bosne i Hercegovine organiziralo je danas proteste ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH, Američke ambasade u BiH, te Delegacije Evropske unije i Ambasade Republike Njemačke u BiH.
09.05.2023. u 14:46
get url
text
get url
text

Cilj protestnog okupljanja je iskazivanje nezadovoljstva, kako su poručili, "agresivnim kreacijama međunarodne zajednice", a putem slogana uputili su i niz poruka visokim zvaničnicima u BiH, kao i visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Predstavnik udruženja ReStart BiH Suad Đozić istaknuo je da su protesti ciljano održani ispred tri najutjecajnije institucije i zemlje u BiH.

VEZANI TEKST - Počeli novi protesti u Sarajevu: Sada kad su raspakovali Dayton...

Istaknuo je da ReStart BiH ima nekoliko rješenja za kompleknu političku situaciju u našoj zemlji.

- Jedno od rješenja je vraćanje na ustav Republike BiH, a drugo rješenje je municipalizacija, dok treće rješenje još nismo spremni otkriti. Želimo da se konačno počnu ispunjavati 14 prioriteta za ulazak u EU, a ne da nas novim etničkim podjelama i komplikovanim sistemom sa stalnim blokadama koče u napretku – izjavio je Đozić.

Kritikovao je djelovanje visokog predstavnika Christiana Schmidta te istakao da je dužnost građana da se pobrinu da se u BiH počnu provoditi evropske vrijednosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.