Utorak, 07.04.2020.

Uviđaj u toku

Prvi detalji ubistva u Sarajevu: Ubijena djevojka, MUP saslušava najmanje 10 osoba

FOTO: Ines Lučić

Prema nezvaničnim saznanjima Faktora, ubijena je djevojka rođena 1994. godine porijeklom iz Goražda, a nastanjena u Sarajevu

Uviđaj na mjestu ubistva koje se dogodilo rano jutros u sarajevskom naselju Stup, nedaleko od pijace Heco, još traje, a njime rukovodi dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Nakon što je MUP Kantona Sarajevo zaprimio prijavu da je kod Heco pijace pronađeno beživotno tijelo žene, odmah po dobijenoj dojavi formirana je uviđajna ekipa, potvrdila je jutros Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS. 

Iz Tužilaštva niti iz sarajevske policije nema zvaničnih potvrda o osumnjičenima, niti identitetu ubijene. 

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima Faktora, ubijena je djevojka rođena 1994. godine porijeklom iz Goražda, a nastanjena u Sarajevu.  

Ona je prije ubistva bila u ugostiteljskom objektu "Kod Amidže", u društvu njoj poznatih ljudi. Policija, prema našim saznanjima, saslušava više od deset osoba kako bi utvrdili sve detalje ovog događaja. Nezvanično, za sada se za njenu smrti sumnjiči muškarac sa Ilidže, sa kojim je navodno bila u ljubavnoj vezi. On je također među privedenima. 

Zvanične informacije bit će poznate po okončanju uviđaja i istrage. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh