open-navfaktor-logo
search
Zmajići u Zenici
Prvo okupljanje nove U-21 generacije: Sve podređeno pobjedi u Podgorici
Mladi (U-21) reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici i počeli pripreme za meč kvalifikacija za EURO 2023. sa Crnom Gorom.
22.03.2021. u 17:54
get url
text

- Raduje me da su svi pozvani igrači došli sa jednom pozitivnom energijom. Nadam se da ćemo tu energiju sačuvati tokom cijelih priprema i prenijeti je na teren u važnoj utakmici na početku kvalifikacija. Mnogo bi nam značila tri boda u prvom meču i sve smo podredili tom cilju - rekao je selektor Slobodan Starčević.

Reprezentativac Ajdin Hasić očekuje pobjedu u Crnoj Gori.

VEZANI TEKST - Dominiraju igrači Borca: Starčević objavio spisak za Crnogorce

- Ovo je prvo okupljanje nove U-21 generacije i imamo sedam dana da se spremimo za susret. Za to vrijeme selektor i stručni štab će nam pokazati šta da radimo i pobliže nas upoznati sa protivnikom. Očekujemo tri boda na otvaranju kvalifikacija i vjerujem da ova ekipa može napraviti dobre rezultate.

Vezista Andrej Đokanović je izjavio:

- Drago mi je što smo se okupili. Ovo je nova generacija i nadam se da ćemo biti uspješni. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo na gostovanju u Podgorici. Neće biti lako, ali mi smo motivisani i vjerujem da možemo doći do tog cilja. U dobroj sam formi i vjerujem da su i ostali igrači. Tek smo se okupili i u toku sedmice ćemo više znati i o protivniku, ali i o našoj spremi.

Meč Crna Gora-Bosna i Hercegovina na programu je 29. marta na DG Areni u Podgorici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.