open-navfaktor-logo
search
Zbog povrede
Rafael Nadal odustao i od nastupa u Miamiju
Najbolji španski teniser Rafael Nadal neće zaigrati na prvom ovosezonskom turniru Masters 1000 serije u Miamiju koji je na rasporedu od 24. marta do 4. aprila, a svoju je odluku o odustajanju objavio na Twitteru.
16.03.2021. u 20:57
get url
text

- Žao mi je što moram objaviti da neću igrati u Miamiju, gradu koji volim. Moram se potpuno oporaviti i pripremiti za sezonu na zemljanim terenima u Evropi - napisao je rekorder s 13 naslova na pariškom Grand Slam turniru u Roland Garrosu koji je u Miamiju pet puta bio u finalu, ali nikada nije došao do pobjedničkog trofeja.

Nadal je s povredom leđa imao problema od početka sezone, a nakon što je poražen u četvrtfinalu Australian Opena od Stefanosa Tsitsipasa u meču u kojem je vodio s 2:0 u setovima, Špancu je njegov lični doktor savjetovao da propusti nastup na turniru u Rotterdamu, te odbije ponuđenu pozivnicu za nastup u Dubaiju.

Za očekivati je da će prvi sljedeći Nadalov nastup biti na turniru Masters 1000 serije u Monte Carlu koji je na rasporedu od 11. do 18. aprila, a koji je Španac osvajao 11 puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.