open-navfaktor-logo
search
Saradnja
Ramić i Imamović o započetim projektima u Goraždu i trajnom zbrinjavanju socijalno ugroženih porodica
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović razgovarali su o najznačajnijim projektima koji se realiziraju u Goraždu, a koji se implementiraju uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
31.03.2022. u 18:29
get url
text

Najznačajniji projekti su u oblasti izgradnje stanova za socijalno - neprofitno stanovanje kroz projekte CEB II "Zatvaranje kolektivnih i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja" i RSP - Regionalni stambeni program.

- Kroz projekte RSP i CEB II u Goraždu putem javnih stambenih rješenja gradi se 164 stambene jedinice i rekonstrukcija 30 soba u Domu za stara i iznemogla lica, ukupne vrijednosti više od 15 miliona KM. Posjetili smo lokacije izgradnje gdje je toku je izgradnja nekoliko višespratnih zgrada. Dio korisnika smo već uselili i raduje nas da ćemo i ostale korisnike uskoro useliti. Time je trajno riješeno stambeno zbrinjavanje za porodice iz socijalnih kategorija. Sa gradskom upravom je dobra saradnja, tako da smo danas razgovarali i o budućim projektima koji su od značaja za ovu lokalnu zajednicu. Goražde zaslužuje podršku svih nas - kazao je Ramić

Budžeti Vlade BPK i Grada Goražde nedovoljni su za infrastrukturne projekte i neophodna je podrška viših nivoa vlasti.

- Saradnja s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica je rezultat velikih projekata u našem gradu. To može biti primjer i za druga ministarstva i institucije. Krajnjim naporima završavamo projekte koji ne iziskuju veća ulaganja,  međutim, za ozbiljnije i važnije projekte su nam neophodna dodatna sredstva. Nastavit ćemo rješavati osnovne probleme i potrebe naših građana. Vjerujem da uz ovakvu podršku možemo biti sredina u kojoj naši ljudi mogu ugodno živjeti. To nam je i konačni cilj - kazao je Imamović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.