open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Ramić: "Osmorka" nema kapacitet da završi posao u Domu naroda, upitno će biti imaju li i u Zastupničkom
Edin Ramić, potpredsjednik SDA, tokom gostovanja na BHT-u, objašnjavao je trenutnu situaciju u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, a u kontekstu formiranja vlasti. 
14.12.2022. u 15:54
get url
text

"Osmorka" u Klubu Srba nema većinu bez HDZ-a i SNSD-a, pojašnjavao je Ramić.

- Da bi "Osmorka" uopće došla u situaciju da ima jednog od kandidata za potpredsjednika Federacije BiH, mora imati saglasnost HDZ-a i SNSD-a. Mora u nekoj predfazi učiniti ustupke tim strankama.

Sada u ovoj situaciji, u kojoj vi nemate još uvijek konstituisane domove naroda, u situaciji u kojoj ste imali lidere pojedinih stranaka koji su na vrat na nos pokušali predstaviti javnosti kako oni imaju većine i u domovima naroda i u Zastupničkom domu i slično, vi sada dolazite u situaciju da mi trebamo objašnjavati kako mi koristimo tu neku većinu da blokiramo. Ne, mi koristimo većinu da pokažemo da imamo većinu, a da oni koji pokušavaju da naprave vlast sve vrijeme obmanjuju javnost i da nemaju uopće kapacitet u Domu naroda da završe taj posao koji su najavili i koji su započeli. Vrlo će biti upitno u narednim danima da li će imati tu većinu i u Zastupničkom domu - izjavio je Ramić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.