open-navfaktor-logo
search
Podrška
Ramić u Prijedoru: Ugovori o izgradnji kuća i angažman pripravnika-povratnika
U gradskoj upravi Grada Prijedora upriličeno je potpisivanje ugovora o izgradnji i rekonstrukciji devet kuća iz općina/gradova Prijedor, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Dubica.
17.09.2020. u 15:15
get url
text

Ugovore sa korisnicima su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnici/gradonačelnici navedenih općina/gradova.

- Danas smo sa devet porodica potpisali ugovore o trajnom stambenom zbrinjavanju. Veliki broj zahtjeva nam pristiže za izgradnju i obnovu kuća, što ukazuje da postoji volja za povratkom i proširenjem porodica. Zbog pandemije realiziramo nešto manji broj stambenih jedinica, vjerujemo da ćemo naredne godine značajniji broj porodica stambeno zbrinuti - kazao je Ramić, saopćilo je Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice.

Nekoliko povratnika je potpisalo ugovore o obavljanju pripravničkog staža.

- Kroz projekte koje realiziramo dajemo podršku za prvo zaposlenje, angažman mladih u lokalnim zajednicama je i naš prioritet. Ovih dana širom Bosne i Hercegovine angažujemo mlade ljude koji su završili visoko obrazovanje kako bi bili konkurentni na tržištu rad - zaključio je ministar Ramić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.