open-navfaktor-logo
search
Posjeta povratnicima
Ramić u Zvorniku: Putna infrastruktura prvi projekat dijaspore i domaćih privrednika
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratnike u mjesnoj zajednici Drinjača u Zvorniku.
27.06.2021. u 14:06
get url
text
Edin Ramić u posjeti Zvorniku

Ramić i predsjednik Skupštine Grada Zvornika Mensur Selimović razgovarali su i sa nekoliko privrednika iz ove mjesne zajednice.

Interes za izgradnju infrastrukture i moguća zajednička ulaganja pokazali su i mještani zaseoka Baručići koji žive van granica Bosne i Hercegovine, te uspješni privrednici koji žele pružiti pomoć u realizaciji projekata.

- U kontinuitetu pomažemo svoje mjesto kroz različite projekte. Želimo i bolju saradnju koja će značiti bolji život ljudima koji ovdje žive. Naši godišnji odmori se provode najradije u mjestima iz kojih smo otišli. Osjećamo da možemo i trebamo učiniti više za naš rodni kraj. Današnja posjeta predstavnika Grada i Ministarstva nas ohrabruje i daje dodatan motiv za realizaciju nekoliko važnih projekata u Drinjači - kazao je Mido Alić, koji danas živi i radi u Njemačkoj.

Kako je saopćeno iz Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice FBiH, izgradnja putne infrastrukture je prvi zajednički projekat.

- Svaka inicijativa koja dolazi iz povratničkih sredina nas obraduje. Pogotovo ako to udruženim snagama rade ljudi koji su direktni korisnici i žive tu, sa komšijama koji rade van granica naše domovine i domaći privrednici. Lokalna zajednica zajedno sa višim nivoima vlasti mora naći način da ih podrži i na taj način zajedničkim naporima popravljati kvalitet života povratničke populacije. Podržavam svaki vid udruživanja resursa koji će koristiti ljudima, olakšati dolazak da obrađuju imanja, nova zaposlenja, školovanje djece i mladih, otvaranje poslovnih jedinica u povratničkim sredinama i slično - poručio je ministar Ramić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.