open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Razriješen privremeni UO UKC Tuzla, promjene u NO Ginex-a, Razvojnoj banci FBiH
Vlada Federacije BiH dala je prethodne saglasnosti Nadzornom odboru Razvojne banke FBiH za razrješenje vršilaca dužnosti, te za imenovanje Luke Čelana za potpredsjednika Uprave banke i Maje Hadžihalilović za izvršnu direktoricu za rizike banke nakon okončane konkursne procedure, i to na period do isteka mandata predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH.
06.10.2022. u 14:02
get url
text

Danas je data prethodna saglasnost Skupštini UNIS Ginexa d.d. Goražde za razrješenje člana Nadzornog odbora ovog privrednog društva uime državnog kapitala, na lični zahtjev. Također, prethodna saglasnost data je ovoj skupštini za imenovanje Mehe Delje za vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora uime državnog kapitala do okončanja konkursne procedure, a najduže na tri mjeseca.

Razrješen je privremeni Upravni odbor Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla. Nakon okončanja postupka izbora kandidata imenovan je Upravni odbor ove javne zdravstvene ustanove u sastavu Jasmin Osmančević (predsjednik), Adnan Muslimović, Enes Gušić, Adnan Behrem, Azra Gutić - Hodžić, Tomislav Marić i Božo Jurić (članovi), na period od četiri godine.

Vlada FBiH donijela je Rješenje kojim su za članove Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH, na mandatni period od šest godina, imenovani Adisa Begić i Ivo Jerkić.

Za učešće u radu i odlučivanju na Skupštini JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo Vlada je opunomoćila Amadea Mandića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.