open-navfaktor-logo
search
Izbor
Reisu-l-ulema Kavazović učestvovao u glasanju za najbolje fotografije AA
Najbolje fotografije u kategorijama vijest, život i sport bit će izabrane između 50 onih koje su ušle u uži izbor od više od 750.000 fotografija
03.12.2019. u 15:14
get url
text

U toku je glasanje za izbor najbolje fotografije fotoreportera Anadolu Agency (AA) za 2019. godinu u kojem je učestvovao i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.  On je informacije o fotografijama dobio od novinara AA, a u kategoriji "vijesti" glasao je za fotografiju Muhammeda Saida "Djeca mete napada u Siriji". 

U kategoriji "život" reisu-l-ulema je glasao za fotografiju Halila Fidana "Život u Harranu". Kavazović je u kategoriji "sport" odabrao fotografiju Huseyina Yildiza "Zimska čarolija na jezeru Cildir".  Kavazović je rekao kako su mu se veoma dopale fotografije u kategorijama "vijesti i život" te da se veoma teško odlučio za najbolje. Izbor najbolje fotografije unutar Agencije prvi put je održan 2012. godine, a i ove godine će biti izabrane fotografije godine u tri kategorije.

Najbolje fotografije u kategorijama "vijest", "život" i "sport" bit će izabrane između 50 onih koje su ušle u uži izbor od više od 750.000 fotografija. Riječ je o fotografijama koje su reporteri AA snimili u Turskoj, na Antarktiku, Siriji, Palestini, Novom Zelandu, Indoneziji, Francuskoj, Obali Slonovače i drugim mjestima širom svijeta. U kategoriji "vijest" u najužem izboru učestvuje 17 fotografija, kategoriji "život" 19 i u kategoriji "sport" 14 fotografija.

Fotografije koje se nalaze u najužoj konkurenciji za najbolju fotografiju su od danas otvorene za glasanje na internet stranicama "aa.com.tr/yilinfotograflari" i "aa.com.tr/photooftheyear". Fotografije su otvorene za glasanje s titlovima na turskom i engleskom jeziku, sve do 31. decembra. 

U prošlogodišnjem glasanju učestvovalo je 223.000 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.