open-navfaktor-logo
search
Stigao u Al-Nassr
Ronaldo na predstavljanju: Osvojio sam sve, sad je vrijeme za novi izazov
Portugalac Cristiano Ronaldo je stigao na stadion Al-Nassra i prvi put se službeno obratio medijima nakon što je prešao u taj klub kao slobodan igrač.
03.01.2023. u 17:50
get url
text

Ronaldo je počeo sa razlozima iz kojih je došao igrati za Al Nassr.

- Lijepo mi je ovdje. Ponosan sam što sam odlučio doći ovdje. Jedna era mog života je završena, osvojio sam sve i sada je vrijeme za novi izazov. Ovdje sam u Aziji, želim biti inspiracija ljudima, djeci, mladima u ovom dijelu svijeta i spreman sam na to - rekao je Ronaldo.

Na pitanje koliku je podršku porodice imao, Portugalac je istakao kako svu svi u porodici zadovoljni.

- Porodica je jako sretna. Kada odlučim nešto, porodica me podržava, naročito djeca. Dobrodošlica je bila sjajna, Saudijci su sjajni ljudi i drago  mi je da sam tu - dodao je Portugalac.

Ronaldo tvrdi da je imao brojne ponude, a onda dao razloge zbog kojih se odlučio za Saudijsku Arabiju.

- Za mene je ovo sjajna prilika da promijenim mentalitet nove generacije. Sada mogu reći da sam imao mnogo prilika da odem u klubove Evrope, Brazila, SAD-a i Portugala. Ali želio sam doći da gradimo fudbal zajedno. Za mene je to dobra prilika da zajedno promijenimo stvari, da rastemo. Želim dati drugačiju perspektivu ove zemlje, pa sam zbog toga i preuzeo na sebe ovaj izazov i zato sam tu - kazao je sjajni napadač.

O ambicijama, Ronaldo tvrdi da su one na najvišem nivou.

- Došao sam da pobijedim, da igram, da uživam, da pomognem klubu da bude uspješan. Želim igrati fudbal i uživati - zaključio je Ronaldo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.