open-navfaktor-logo
search
Fešta u Ljubuškom
Rukometaši Izviđača proslavili devetu titulu prvaka BiH
Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog deveti put su prvaci Bosne i Hercegovine, a titulu u Ljubuškom su proslavili poslije utakmice s Hercegovinom iz Nevesinja.
06.05.2023. u 21:32
get url
text

Rukometašima Izviđača je prelazni pehar i pehar u trajnom vlasništvu predao komesar takmičenja Alija Hasić, a medalje je igračima i stručnom štabu, te članovima kluba uručio Dario Pušić, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Planirano je da se nakon dodjele medalja igrači i stručni štab provozaju kroz Ljubuški u vozilima posebno pripremljenim za ovu priliku, a centralna proslava se održava na platou u krugu Gimnazije.

Trener ekipe RK Izviđač Ljubuški Toni Čolina je uoči utakmice u razgovoru za Fenu izjavio kako se njegova ekipa sigurno neće opuštati te da će u sve utakmice ući maksimalno fokusirana.

- Ne možemo se mi totalno opustiti jer imamo kup i svako opuštanje nam neće pomoći da ostvarimo i taj cilj dvostruke krune. Što se tiče fešte, dobro će nam doći, a što se tiče ove tri utakmice koje ćemo odigrati nakon osiguranog naslova i one će nam doći za polufinale kupa. Naš protivnik tamo je upravo ekipa iz Nevesinja protiv koje večeras igramo i maksimalno ćemo ovo shvatiti - poručio je trener prvaka.

Par njegovih igrača je ove sedmice s reprezentacijama BiH i Hrvatske osiguralo odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj te je kazao kako se to pozitivno osjetilo i u čitavoj ekipi, od atmosfere do treninga i utakmice.

- Sigurno je da to priznanje daje novi moment, energiju i motiv da još dalje rastu. Shvatili su to na pravi način i vjerujem da će oni pokazati još veći kvalitet – rekao je Čolina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.