Zbog epidemiološke situacije sahrana je najavljena u krugu najbližih članova porodice, ali je unatoč tome na posljednji ispraćaj velikog privrednika, kulturnog i sportskog radnika došao znatan broj građana Tuzle.

U ime RSD "Sloboda", čije je bio počasni predsjednik, od Raosa se oprostio Aid Berbić, aktuelni predsjednik tog društva, istakavši zasluge Raosa na očuvanju, organizovanju i funkcionisanju najvećeg sportskog društva u državi.

Anto Raos je preminuo u Tuzli 22. maja u 89. godini. Bio je više od 20 godina generalni direktor KHK "Boris Kidrič" Lukavac, a nakon toga godinama je bio generalni direktor Hemijskog kombinata "Sodaso".

Bio je sjajan sportista - teniser i fudbaler, a poslije završetka igračke karijere, do posljednjih trenutaka života bio je sportski uposlenik regionalnog značaja. Ostavio je dubok trag svog angažmana u radu FK "Slobode" i RSD "Sloboda".

Bio je i predsjednik Zajednice prvoligaša bivše Jugoslavije, te do penzionisanja vanredni profesor na Tehnološkom fakultetu u Tuzli.