open-navfaktor-logo
search
Lista želja
Salihamidžić dobio prvi "zadatak" od novog trenera Bayerna
Iako će na klupi Bayerna, koji ga je Leipzigu platio 25 miliona eura, debitovati tek sljedeće sezone, čini se kako je novi trener Bavaraca Julian Nagelsmann već dao prve "zadatke" sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću.
30.04.2021. u 13:23
get url
text

Kako piše španski portal Fichajes, navodno se na listi želja mladog njemačkog stručnjaka nalaze tri fudbalera. Isti izvor tvrdi da su na spisku imena Nordija Mukielea (RB Leipzig), te Myrona Boada i Teuna Koppmeinersa (obojica AZ Alkmaar).

Mukiele najvjerovatnije neće krenuti na isti put kao i njegov sadašnji trener u redovima RB Leipziga, no dvojica fudbalera nizozemskog tima bi mogla, konstatuje Tz.de.

Dvadesetogodišnji Boadu je klasični napadač, a ove sezone je postigao 12 golova. S druge strane Koopmeiners je defanzivni veznjak. No, uprkos poziciji na kojoj igra ovaj 23-godišnjak izuzetno je efikasan, postigoa je 17 golova u 38 utakmica.

Nezvanične informacije govore kako AZ za njegove usluge traži 20 miliona eura, pa Salihamidžića očito očekuju ozbiljni pregovori. Uspije li ispuniti makar jednu od tri želje Nagelsmanna, saradnja će sasvim sigurno biti bolja od one koju je imao sa Flickom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.