open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u NSRS-u
Salkić o hajci na imama Mahića: Bošnjaci nemaju pravo odustati od borbe za slobodu, bez obzira na njenu cijenu
Zastupnik Stranke demokratske akcije u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić reagovao je na današnju odluku Skupštine Grada Prijedor da osudi izjave imama Amira ef. Mahića.
16.02.2023. u 21:57
get url
text

VEZANI TEKST - Skupština Grada Prijedora većinom glasova osudila izjave imama Mahića

- Današnja rasprava na sjednici gradske Skupštine u Prijedoru o hafizu Amiru ef. Mahiću, koji je u svojim razmišljanjima i dilemama iznio ranije već iznesene oprečne stavove intelektualaca različitih nacionalnosti i vjerskih uvjerenja o liku i djelu Svetog Save, pokazuje da se Prijedor nije puno odmakao od vremena kada su u ovom gradu Bošnjaci hodali obilježeni bijelim trakama, odvođeni u logore, mučeni i ubijani, a potom bacani u masovne grobnice.

Uvjeren sam da kao što im nije uspio plan iz 1992. godine da u Prijedoru nikad više ne žive Bošnjaci i da se ne čuju ezani tako im neće uspjeti ni ovaj pokušaj da se Bošnjacima oduzme pravo na slobodu govora, djelovanja i razmišljanja, bez obzira na cijenu koju ćemo platiti kao pojedinci i narod.

Mi nemamo pravo odustati od borbe za našu potpunu slobodu, za naša prava, koja su nam nasilno uzurpirale vlasti ovog entiteta, ne obazirući se na ucjene i pritiske kojima smo izloženi u kontinuitetu od povratka do danas.

Našem hafizu izražavam punu podršku uz osudu ponašanja onih koji su izabrani bošnjačkim glasovima da štite prava i interese Bošnjaka u ovom entitetu, a danas sramno šute da ne bi izgubili ono što vjeruju da im je Dodik poklonio ili će pokloniti pa neće da ga iritiraju, uznemiravaju, provociraju i ljute, jer mogli bi ostati bez privilegija i pozicija koje ih ionako sljeduju i pripadaju, ali eto lakše je biti podanik i poslušnik nego dostojanstveni predstavnik onih koji su vas birali - poručio je Salkić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.