open-navfaktor-logo
search
Bajramski prijem
Salko Bukvarević: SDA će predvoditi buduću Vladu TK
SDA je pokazala državotvornu svijest, pozivala je sve stranke u probosanski blok da radimo na formiranju vlasti kojoj su cilj programi, prije svega razvoj elektroenergetskog sektora, povezivanje TK sa Sarajevom i drugim velikim centrima, dakle razvoj saobraćajne infrastrukture... - kaže Bukvarević
06.06.2019. u 12:03
get url
text
Salko Bukvarević, predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla

Tuzlanski kanton osam mjeseci nakon izbora nema vlast i to je situacija do sada nezabilježene u ovom kantonu. Nakon što je SDP, koji je vodio pregovore, ostao bez partnera, odgovornost mora preuzeti SDA, a određeni koraci u tom pravcu već su poduzeti.

Da je krajnje vrijeme za postozanje dogovora o vlasti smatra Salko Bukvarević, predsjednik Povjereništva u Gradskom odboru SDA Tuzla.

- Mislim da je ovo najduži period čekanja na novu vladu u TK. SDA je pokazala državotvornu svijest, pozivala je sve stranke u probosanski blok da radimo na formiranju vlasti kojoj su cilj programi, prije svega razvoj elektroenergetskog sektora, povezivanje TK sa Sarajevom i drugim velikim centrima, dakle razvoj saobraćajne infrastrukture... - kaže Bukvarević.

SDA u TK ima koalicioni sporazum sa SBiH, za očekivati je i dogovor sa DF-om, a pokrenuti su pregovori sa SBB-om na nivou kantona. Ove četiri stranke imaju 16 zastupnika u Skupštini TK, što znači da im za formiranje nove vlade nedostaju još najmanje dvije ruke.

- Mislim da će u narednom periodu doći do dogovora i da će SDA predvoditi buduću Vladu TK - rekao je danas Bukvarević za Faktor na bajramskom prijemu u organizaciji GO SDA Tuzla.

Bajramski prijemi tuzlanske SDA imaju dugu tradiciju, a prvi je organiziran ratne 1992. godine. Na njima se pored članova stranke i aktivista, okupljaju i članovi porodica šehida i poginulih boraca te bivši pripadnici Armije RBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.