open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDA Tuzla
Salko Zildžić: Prerano preseljenje dobrog insana Salke Bukvarevića teško je za sve nas
U sjedištu Gradskog odbora SDA Tuzla danas tišina i muk. Pojedini članovi i simpatizeri stranke nakratku uđu pozdrave se i odlaze. Na licima svih jasno se čita šok i nevjerica. Smrt dugogodišnjeg predjednika tuzlanske SDA Salke Bukvarevića iznenadila je sve.
29.07.2020. u 14:28
get url
text
Salko Zildžić, predsjednik GO SDA Tuzla
Salko Zildžić, predsjednik GO SDA Tuzla

Podsjećamo, federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević preminuo je danas u Izolatoriju Podhrastovi, gdje je bio hospitaliziran zbog infekcije koronavirusom.

- Teško je kada vas iznenada zadese stvari koje ne očekujete. Prerano preseljenje ministra Bukvarevića, potpredsjednika Bukvarevića i dobrog insana Salke Bukvarevića teško je za sve nas. To je čovjek koji je cijeli život pomagao ljudima, koji je svoju mladost utkao u odbranu BiH od agresije i izgrađivao institucije naša zemlje nakon rata. Iz moje prespektive on je pomogao mnogo mladim ljudima u Tuzli u političkom odrastanju - rekao je danas predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Salko Zildžić.

On dodaje da je Bukvarević posljednjih pet godina obnašao jednu tešku funkciju ministra za boračka pitanja.

- Sama činjenica da je u mandat ušao kao crn čovjek, a na bolji svijet odlazi kao potpuno bijel čovjek, govori koliko je dao svog truda i ulaganja da popravi stanje u svim sverama društveno-političkog života u BiH. Ovo je velika žalost za nas u Tuzli, posebno za Gradski odbor SDA Tuzla. Izgubili smo prijatelja, kolegu, Vlada FBiH je izgubila ministra, porodica oca, otac i majka sina, jednog dobrog čovjeka sve u svemu - zaključio je drtavim glasom Zildžić.

U Gradskom odboru SDA Tuzla danas su iskoristili priliku i da javno izjave saučešće porodici Bukvarević, da što lakše prebrode ovo teško iskušenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.