open-navfaktor-logo
search
Krsna slava BORS-a
Samo kod nas: Predsjedavajući Vijeća ministara bjeguncu od pravosuđa čestita Mitrovdan
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija uputio je čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomiru Savčiću, rukovodstvu i članstvu povodom Mitrovdana - krsne slave BORS-a, saopćilo je Vijeće ministara BiH.
08.11.2022. u 11:28
get url
text

- Primite iskrene čestitke povodom Mitrovdana - krsne slave BORS-a, organizacije koja predano radi na očuvanju i njegovanju tradicije Odbrambeno-otadžbinskog rata i naše Republike Srpske. Imat ćete uvijek moju podršku u vašem radu na ispunjenju ciljeva vaše misije i poboljšanju materijalnog i društvenog položaja boračkih kategorija.

Uz ovaj naš veliki praznik ne zaboravimo ni naše saborce koji su dali život u odbrani Republike Srpske i odajmo im počast kakvu zaslužuju. Nek im je vječna slava i hvala! - stoji u čestitki predsjedavajućeg Tegeltije, navedeno je u saopćenju iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS), potvrđenom optužnicom tereti se za učešće u genocidu nakon pada Srebrenice u julu 1995. godine.

On je u augustu prošle godine, po svemu sudeći, pobjegao je u Srbiju i to par sati nakon održanog ročišta na kojem je Tužilaštvo tražilo da se Savčiću odredi pritvor jer je nastupajući u medijima u Republici Srpskoj kršio ranije izrečenu mjeru zabrane javnog komentiranja predmeta koji se protiv njega vodi.

Sud BiH dan poslije je donio naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za njim, dan nakon što ga je sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Zoran Božić, pustilo da odšeta iz zgrade Suda BiH.

Nadnadno su iz Službe za informisanje Vijeća ministara BiH poslali ispravku saopćenja. Ovaj put umjesto odbjeglom Savčiću, Tegeltija čestita aktuelnom predsjedniku BORS-a Radanu Ostojiću. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.