open-navfaktor-logo
search
Došao i načelnik
Sanacija i asfaltiranje u ulici Avde Smajlovića u Novom Sarajevu: Urađeno i više nego što je planirano
Općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima obišao je danas radove na sanaciji i ugradnji asfaltnog sloja u ulici Avde Smajlovića u Novom Sarajevu.
13.06.2020. u 14:32
get url
text

Česti kvarovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži uzrokovala su velika oštećenja saobraćajnice. Nakon popravke kvarova na mreži najveća oštećenja su se pojavila oko postojećih šahtova i na mjestima prokopa.

Tokom sanacije navedene ulice u MZ "Vraca", izvršeno je uklanjanje postojeće kolovozne konstrukcije, sanacija pješačkih staza, proširenje parking prostora kod broja 33, nivelacija postojećih slivnika, šahtova i revizionih okana. Radnici KJKP "Vovovod i kanalizacija" izvršili su radove na sanaciji instalacija.

- Dužina ulice obuhvaćena sanacijom je oko 400 metara a površina za asfaltiranje na saobraćajnici iznosi oko 2.800 metara kvadratnih. Procijenjena vrijednost izvedenih radova je oko 200.000 KM. Pored svega što smo ovoga, urađena je i sanacija tri parking prostora u ulici Avde Smajlovića koja nisu bila prvobitno predviđena planom. Uradili smo na ovom lokalitetu čak i više od onoga što smo planirali - naglasio je, ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Sanacija u ulici Avde Smajlovića predložena je od Savjeta MZ Vraca, te kandidovana i odobrena za sanaciju kroz radove na vanrednom održavanju u 2020 godini. Radovi se izvode na osnovu Ugovora za izvođenje radova na obnovi, zamjeni i ojačanju dotrajalih kolovoza na području Općine Novo Sarajevo. Izvođač radova je firma Bosman d.o.o. Sarajevo, saopćila je Općina Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.