open-navfaktor-logo
search
Prve aktivnosti
Sanja Vlaisavljević preuzela dužnost ministrice u Federalnom ministarstvu kulture i sporta
Novoimenovana ministrica kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine, Sanja Vlaisavljević, preuzela je dužnost u Federalnom ministarstvu kulture i sporta te na toj funkciji zamijenila dosadašnju ministricu Zoru Dujmović.
03.05.2023. u 17:57
get url
text

VEZANI TEKST - Mreže gore zbog prijedloga da Sanja Vlaisavljević bude ministrica kulture FBiH, reagirali i neki od najvećih zagovornika koalicije "Trojke" i HDZ-a

Nakon što je Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio sastav nove Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, danas je u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine izvršena primopredaja dužnosti između novog i starog saziva.

Po završetku zvanične primopredaje dužnosti, dosadašnja i novoizabrana ministrica sastale su se i u uredu Ministarstva te, uz razmjenu iskustava, jedna drugoj poželjele uspjeh u budućem radu.

Vlaisavljević je prvi radni dan u Ministarstvu započela je upoznavanjem sa uposlenicama i uposlenicima te sastancima na kojim je dogovoren budući plan funkcioniranja Ministarstva u najboljem interesu građanki i građana Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je Federalnog ministarstva kulture i sporta .

VEZANI TEKST - Logika Sanje Vlaisavljević: Bolje raditi kao Čovićev rob, nego biti "obični" logoraš

Održano je nekoliko odvojenih sastanaka na kojima su dogovorene prve aktivnosti.

Na kraju sastanaka sa pomoćnicima ministrice, savjetnicima i šeficom ureda, ministrica Vlaisavljević je naglasila da samo zajednički i timski rad imaju izgled za uspjeh i dodala da će to biti moto pod kojim će raditi u narednom razdoblju, dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.