open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo odbrane
Saradnja u projektu školovanja kadeta OSBiH na vojnim akademijama u Turskoj
Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je danas novoimenovanog turskog vojnog atašea pukovnika Mustafu Sitkija Tatara, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji Ministarstava odbrane i Oružanih snaga BiH i Republike Turske.
06.08.2020. u 12:37
get url
text

Okolić je pukovniku Tataru zaželio sretan početak službe u BiH i zahvalio na značajnom angažmanu Turske na različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH. Posebno je istaknuto školovanje kadeta BiH na vojnim akademijama u Turskoj.

Također je istakao da su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH uvijek imali veoma dobru saradnju sa vojnim atašeima Republike Turske u BiH, koja je značajno doprinijela jačanju kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Tatar je zahvalio Okoliću na prijemu, istakavši da će Republika Turska i dalje pružati podršku BiH, te je izrazio svoju želju za unapređenje saradnje na polju školovanja kadeta OSBiH na vojnim akademijama u Republici Turskoj. Naglasio je da će biti na raspolaganju za sve buduće projekte bilateralne saradnje dvaju ministarstava, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.