open-navfaktor-logo
search
Mirza Hadžiabdić potvrdio
Sarajevska policija kontrolira 700 osoba u samoizolaciji, tražit će i uklanjanje migranata sa ulica
Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić osudio je neodgovorne pojedince koji su zbog nepoštivanja mjera ugrozili druge građane te naveo kako policijski službenici MUP-a KS neprekidno poduzimaju mjere iz svoje nadležnosti i kontroliraju osobe kojima su sanitarni inspektori izdali rješenja o izolaciji.
18.03.2020. u 10:46
get url
text

Na području KS za sada je oko 700 osoba u samoizolaciji.

- Tokom jučerašnjeg dana policijski komesar je naložio pravljenje analize kako bi se vidjelo koji broj službenika nam je potreban u ovoj situaciji i najvjerovatnije će slijediti odluka o prekidu godišnjih odmora kako bismo ispunili sve obaveze - rekao je Hadžiabdić.

Kada su u pitanju migranti, Hadžiabdić je rekao kako su uputili prijedlog Kriznom štabu KS o uklanjanju migranata s ulica i smještanju u imigracione centre.

- Moramo probuditi svijest građana da je ovo situacija u kojoj je potrebno da svako od nas lično da doprinos kako bismo što prije prevazišli i imali što manje posljedica, a da ne zaustavimo život u potpunosti - rekao je Hadžiabdić.

Građanima KS je poručio kako se mogu osloniti na policijske službenika i zamolio građane da im pomognu u ovoj vanrednoj situaciji tako što će poštivati mjere, zaštiti sebe, ali i ljude oko sebe, objavio je N1. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.