Treća PU je sinoć u 17.45 sati obaviještena da je u ulici Paromlinska došlo do upotrebe vatrenog oružja, što su policijaci koji su izašli na mjesto pucnjave i potvrdili. 

VEZANI TEKST - Pucnjava u sarajevskom naselju Malta, policija na terenu

Izvršenim provjerama i prikupljanjem informacija na terenu utvrđeno je da je H. J., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, pucao iz vatrenog oružja u pravcu A. E. R., državljanin Republike Srbije, te da nema povrijeđenih lica. 

Obaviješten je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres prostorija Al In Fitness centra i tom prilikom pronađen je i oduzet pištolj kalibra 9 mm, sa okvirom i četiri metka istog kalibra, za koji H. J. posjeduje dozvolu. Također, izvršenim pretresom kuće koju on koristi na području općine Novo Sarajevo, pronađena je i oduzeta jedna PVC kutija za pištolj, prazan okvir i pribor za čišćenje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i ugrožavanje sigurnosti, H. J. je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, saopćeno je iz MUP-a.