open-navfaktor-logo
search
Većina nosi maske
Sarajlije ozbiljno shvatile upozorenje ministra MUP-a, Ajdinović ističe da su građani disiplinirani
Vlada Kantona Sarajevo zbog pogoršanja epidemiološke situacije u KS jučer je donijela nekoliko zaključaka, a ministar MUP-a KS Admir Katica najavio je da će od danas biti angažovan veći broj policjskih na kritičnim tačkama koji će kažnjavati nesavjesne građane koji ne nose zaštitne maske.
05.03.2021. u 15:08
get url
text

Ekipa Faktora prošetala je ulicama u centru Sarajeva, ali nismo vidjeli pojačane policijske patrole i zatekli smo samo tek nekoliko policajaca. Iskreni da budemo skoro svi građani su nosili zaštitne maske i pridržavali se preporuka nadležnih, tako da policija po tom pitanju ne bi trebala imati previše posla.

U starom dijelu grada sreli smo i Anisa Ajdinovića, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove, koji nije krio zadovoljstvo zbog ponašanja Sarajlija.

{$galerijaFotografija}

- Imao sam danas priliku da prošetam najfrekventnijim ulicama Sarajeva, upravo iz razloga kako bih se uvjerio da li su svi apeli koji su upućeni u posljednjih nekoliko dana imali efekta kada je u pitanju ponašanje i disciplina naših građana. Moram kazati da sam zaista zadovoljan, jer nisam vidio niti jedno lice, odnosno niti jednog građanina da nije nosio masku. Koliko sam mogao primijetiti izloge ugostiteljskih objekata, vidim da su zaista razrijeđena i sjedeća mjesta u ugostiteljskim objektima. Iz tog aspekta se može kazati da ovi apeli imaju efekta, te da će naši građani, a, nadam se, i privredni subjekti i poslodavci ozbiljno shvatili sve ovo što nam se dešava – kaže Ajdinović.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove dodao je da će kao i u prethodnih više od jedanaest mjeseci nastaviti vršiti pojačane inspekcijske kontrole.

- Dok ovo pričam, mogu reći da su inspekcije na terenu, vrše se pojačane inspekcijske kontrole u kontekstu poštivanja epidemioloških mjera, a sve to u saradnji i sa policijskim upravama na području svih deset kantona. Ovi pojačani inspekcijski nadzori u kontinuitetu bit će nastavljeni, iako mi u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove u posljednjih nekoliko dana, nažalost, svjedočimo povećanom broju zaraženih inspektora, odnosno, uposlenika Federalne uprave za inspekcijske poslove. To nas neće obeshrabriti i onemogućiti da organizujemo poslove i da nastavimo u kontinuitetu vršiti pojačane inspekcijske nadzore – kaže Ajdinović.

Korona, maske, grad, građani, policija, redovi, vrijeme 05.03.2021.
1 od 22
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.