- Izuzev naslova, mi ništa drugo nismo čuli. Niko nije spomenuo da je korupcija rak rana ovog društva. Time je i najkorpumpiranija vlast koja predvodi ovo društvo 16 godina. Zakonom trebamo propisati da je javna koprucija jednaka izdaji – rekao je.

Rekao je da je Milorad Dodik najodgovorniji u RS-u za krizu i među najodgovornijim u BiH.

- Vi 16 godina vodite ove procese, ne može opozicija biti kriva za ovakvo stanje. Vi treba da položite račune i da vidimo stepen vaše odgovornosti. BiH je postala globalni slučaj. Zapitajte se, gospodine Dodik, zašto je to tako. I ja sam bio neko vrijeme na poziciji na kojoj ste vi ili nekoj drugoj. Imao sam odgovornost i stvari sam rješavao na drugačiji način. Ovako, kako vi to sada radite, odvest ćete nas u sunovrat, a cijenu će platiti narod i cijeli RS. Ova sjednica NSRS-a je naopako zamišljena, ne mogu se načuditi kako je spremljena i šta se od nje očekuje. Vi imate kontrolni paket i rješavajte ovu krizu – istakao je Šarović.

Naveo je da SDS namjerava zastupnicima uputiti dokument o tome šta je urađeno po pitanju 27 posebnih sjednica u NSRS-u koje su do sada održane.