Naime, Šarović je ranije odbijao saradnju sa Centrom za istraživačko novinarstvo (CIN), te poricao posjedovanje nekretnina, sada je objavio demant putem svog Facebook naloga. CIN je objavio tekst u kojem su iznesene tvrdnje o Šarovićevoj neprijavljenoj imovini u susjednoj državi.

VEZANI TEKST - Mirko Šarović "zaboravio" prijaviti šest nekretnina u Beogradu

- Medijski naslov o tome da u Srbiji imam šest nekretnina je uglavnom netačan! Tačno je da u Srbiji moja supruga i ja imamo dvije nekretnine. Nemam nikakav problem i potpuno sam otvoren da ako treba dokažem njihovo porijeklo - naveo je Šarović na Facebooku.

Prema riječima supruge, nekretnine su stekli od 1997. do 2008. godine. Šarović ih nikada nije navodio u imovinskim kartonima, iako ih je prema važećim propisima bio dužan prijaviti. Imao je četiri puta priliku to uraditi: 2002. godine kada je bio član Predsjedništva BiH, 2012. i 2015. kada je imenovan za državnog ministra vanjske trgovine i 2018. kao zastupnik u državnom Parlamentu.

Stan na Dedinju jedina je nekretnina koju bračni par Šarović ima u suvlasništvu, dok su stan na Vračaru u centru Beograda, kuća i tri zemljišne parcele na Zvezdari uknjižene na suprugu.