open-navfaktor-logo
search
Bez podrške SNSD-u
Šarović: Onaj ko se buni protiv nadgledanja izbora taj vara
Srpska demokratska stranka (SDS) učestvovat će na sjednici NSRS zakazanoj za ponedjeljak, ali ni u kom smislu ne želi učestvovati u zlopotrebi pitanja vitalnog nacionalnog interesa - istakao je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon sjednice Predsjedništva te stranke.
04.09.2020. u 18:07
get url
text

Šarović je rekao da se pričom o Memorandumu zloupotrebljava vitalni nacionalni interes, jer se radi o memorandumu o tehničkoj pomoći koja se pruža samo na zahtjev lokalnih vlasti.

On je istakao da je organizacija, koju SNSD sada spominje, prisutna u BiH od 1996. i da je najdužu saradnju imala je upravo sa SNSD-om, saopćeno je iz SDS-a.

- Onaj ko se buni taj vara, onaj ko želi da vara, ne želi nadgledanje izbora. Onaj koji koristi javne resurse za prevare najviše želi da izbjegne da se to spriječi - kazao je predsjednik SDS-a.

Šarović smatra da je pošteno smanjiti izbornu prevaru na najmanju moguću mjeru, dodajući da će SNDS sigurno tražiti i druge načine, kao što su radili i do sada.

- Podatak da je ove godine registrovano 100.000 više glasača za glasanje u odsustvu, što je duplo više registrovanih u odnosu na prošle izbore, budi sumnju na moguće zlupotrebe. Ima ozbiljnih indicija da se masovno rade zloupotrebe i pronevjere, posebno oko registracije u Srbiji - istakao je Šarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.