Predsjednik SDS-a

Šarović: Sa Vučićem ćemo razgovarati i o Deklaraciji SDA

Objavljeno: 20.09.2019. u 16:01

Situaciju u Bosni i Hercegovini ne treba podgrijavati i stvoriti neizvjesnost u društvu

-Stav Srpske demokratske stanke (SDS) je da situaciju u Bosni i Hercegovini ne treba podgrijavati i stvoriti neizvjesnost u društvu, jer blokade i produbljivanje krize predstavljaju prijetnju miru i stabilnosti u BiH - izjavio je danas predsjednik te stranke Mirko Šarović.

On je, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu, kazao da će predstavnici te stranke sutra prisustvovati sastanku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa liderima parlamentranih stranka iz Republike Srpske.

 -Ići ćemo na sastanak i smatramo da se kroz dijalog treba čuti i naše mišljenje o trenutnoj situaciji u BiH i vjerujemo da će to biti tema koja će dominirati. Mi mislimo ta je to veoma važno, jer su sve informacije prema Beogradu i predsjedniku Vučiću do sada uobičajeno išle jednosmjerno i smatram da je to dobra prilika da mu svoja razmišljanja i viđenja situacije prezentujemo i mi iz SDS - naveo je Šarović u izjavi novinarima.

Govoreći o neposrednom povodu ovog sastanaka, Šarović je podsjetio da je SDS iznio jasan stav da je deklaracija SDA dokument koji je za svaku osudu.

Rekao je i da će sastanak u Beogradu biti prilika da se kaže da ovo nije jedina ovakva deklaracija i da je sličnih dokumenta u BiH bilo i ranije.

-Takve deklaracije su donosile i druge političke stranke i one su obično dolazile u neko predizborno vrijeme kako bi se na osnovu njih pridobili birači. Od važnih političkih stranka samo SDS nije izlazila sa takvim dokumentima i taj podatak ćemo iznijeti na sutrašnjem sastanku sa predsjednikom Vučićem - kazao je lider ove stranke.

Najavio je da se na sljedećoj sjednici Glavnog odbora SDS očekuje imenovanje njegovog zamjenika, kao i članova Izvršnog odbora ove stranke.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije