open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Šarović: Sastanak Dodika i Escobara potvrdio Dodikove dvostruke političke igre
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentirao je danas da je sastanak sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabrielom Escobarom još jednom potvrdio dvostruke političke igre člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika. 
08.11.2021. u 15:04
get url
text

- Očekivana dvoličnost od nekoga ko godinama jednu priču priča narodu RS-a, a potpuno drugu na sastancima s međunarodnim predstavnicima. Imamo situaciju da, iako je proteklih dana optuživao druge da zagovaraju sankcije međunarodne zajednice, upravo Dodik se u razgovoru s Escobarom založio za sankcije prema svima onima koji ugrožavaju mir?! Ovim je ujedno i demantovao vlastite izjave da opozicija traži sankcije međunarodne zajednice - istakao je Šarović.

On je upitao gdje je nestala priča o vraćanju nadležnosti.

- Zar to nije trebalo biti na stolu? Kako to da je u prvom planu razgovora bilo očuvanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, kako je zvanično saopćeno? Kako to da će Dodik sačuvati mir ako nam danima priča o "odlučnim" jednostranim odlukama koje, svi znamo, druga strana nikako neće mirno prihvatiti niti na to pristati, po cijenu sukoba?! I ko onda ovdje zvecka oružjem? - rekao je Šarović.

On je rekao da smo pravu istinu o sastanku Dodika i Escobara saznali iz zvanične Escobarove izjave u kojoj kaže da je imao produktivan sastanak s Miloradom Dodikom i da je otvorena mogućnost da se povuku odluke koje je donio, navedeno je u saopćenju SDS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.