open-navfaktor-logo
search
Razgovor u Sarajevu
Sastali se Vico Zeljković i Zvjezdan Misimović: Ko će odgovarati za debakl Ivayla Peteva?
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, danas se u Sarajevu sastao sa svojim Zvjezdanom Misimovićem, objavljeno je na društvenim mrežama.
22.02.2022. u 18:45
get url
text

VEZANI TEKST - Ekskluzivno: Spahić objasnio zašto je izabrao Barbareza, kako je Misimović zloupotrijebio njegovo povjerenje? 

Prvi čovjek bh. fudbala odnedavno je otvorio profile na Facebooku i Instagramu, na kojima objavljuje fotografije sa svojih sastanaka.

Tako se danas ukazala fotografija sa "ljudima od njegovog povjerenja" - Misimovićem i Markom Miličićem (s kojim FSBiH ima potpisan ugovor o intelektualnom radu).

Objavljeno je da su Zeljković i Misimović razgovarali o "aktuelnim temama iz oblasti sporta / fudbala".

Iako nije precizirano, svakako da je najaktuelnija tema Ivaylo Petev, najneuspješniji selektor u historiji naše zemlje, koji je na klupu Zmajeva sjeo upravo na prijedlog Misimovića (Emir Spahić predlagao Sergeja Barbareza).

VEZANI TEKST - "Vidoviti" Ivaylo Petev polupao lončiće, rasturio Zmajeve k'o bugarsku skupštinu

Vrijeme je da Misimović, prvo Zeljkoviću, pa onda i javnosti, prizna očiglednu grešku pri odabiru.

Također, vrijeme je da objasni kakve je motive imao kada je u kampanji pronalaska nasljednika Duška Bajevića na sve načine forsirao Peteva, koji je Zmajeve "zavio u crno" i režirao najveći debakl od postojanja našeg državnog tima. 

Neko bi zbog rezultatskog debakla i najgorih kvalifikacija u historiji trebao odgovarati.

Za početak Misimović, koji je pogriješio u procjeni, a potom i Zeljković, kao jedan od ljudi u Izvršnom odboru FSBiH koji su glasali za ustoličenje bugarskog "stratega".

Vico Zeljković i sveprisutni Miličić stigli su da posjete i članove Komiteta za sigurnost FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.