open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Savez logoraša u BiH: Sramne izjave Marića i Antonijevića govore o njihovom moralnom sunovratu, ali i o Srbiji
Savez logoraša u Bosni i Hercegovini reagirao je na sramne izjave voditelja emisije srbijanske Happy TV "Dobro jutro Srbijo" Milomira Marića i njegovog gosta, reditelja Predraga Gage Antonijevića.
23.02.2021. u 16:09
get url
text

VEZANI TEKST - Reditelj "Dare iz Jasenovca" i notorni Marić o logorima u Prijedoru: "Onog mršavog su nahranili pa vodali po cirkusu"

U spomenutoj emisiji od ovog dvojca mogle su se čuti skandalozne kvalifikacije i negiranje zločina nad Bošnjacima i Hrvatima u proteklom ratu, a prvenstveno u Bosanskoj krajini.

- Savez logoraša u BiH, kao krovna organizacija logoraša sa područja države Bosne i Hercegovine, želi da ponovi, po ko zna koji put, da nikada više nema potrebe da irelevantni pojedinci i institucije priznaju genocid i nedjela koja su se dešavala na području naše države u periodu agresije 1992-1996. - istakli su iz Saveza.

Dodaju da istina koja je konačnim presudama Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju u Haagu nedvojbeno utvrđena, a prije svega i genocidna namjera, koja je, osim Srebrenice sigurno postojala i na području o kojem govori navedena dvojka-području Prijedora, nema više potrebe da bude dokazivana.

- Sam kontekst i način na koji navedena dvojka u emisiji govori o ovim dešavanjima, najviše govori o moralnom sunovratu i vizijama njih samih, karakteru te televizije i državi koja nije spremna, a najvjerovatnije nikada i neće biti spremna, priznati ono što je učinila i što je cijelom civiliziranom svijetu očigledno na bazi releventnih, nepristrasnih činjenica, koje su i takve, samo jedan mali dio ukupne istine, koju su logoraši podnosili, a evo i danas podnose za svoju državu Bosnu i Hercegovinu - ističu iz Saveza i dodaju:

"Potvrde ovoga svakodnevno su prisutne u Savezu logoraša u BiH i dolaze iz cijelog svijeta, a žeđ i potreba za pravom istinom posljednjih mjeseci je dolazila i iz Italije, u čemu smo svakako dali svoj doprinos, a odnosila se upravo na područje prijedorske regije. Taj posao je završen, a mi nastavljamo sa istinom".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.