- Stranka za Bosnu i Hercegovinu još jednom ističe i podcrtava da je Ustavni sud BiH potvrdio ono što je fakt. Državna imovina pripada Bosni i Hercegovini, a ne njenim entitetima. Ono što boli Dodika jeste spoznaja da je još jednom pobijedila Bosna i Hercegovina i da mu propada projekt da donošenjem parcijalnih zakonskih rješenja, 'ispod  radara', pokuša oteti državnu imovinu od Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju.

SBiH, istovremeno, ističe da je Ustavni sud BiH svojom odlukom osujetio Dodikove neustavne namjere.

- Dodik je svjestan da zbog ovih ustavnih odluka ne može provesti u djelo ono što mu je poručio tvorac SANU-a  Dobrica Ćosić :'RS ima sve, ali nema grunt. Treba ti grunt da možes provesti disoluciju'! Pokušaj da se parcijalnim zakonskim rješenjima otme grunt od države Bosne i Hercegovine je bio dio projekta otcjepljenja od Bosne i Hercegovine - podsjeća Stranka za BiH, te poručuje "da od toga nema ništa".

SBiH Dodiku, također, poručuje "da niko nikoga ne mrzi, ali da nikada nećemo dozvoliti da bilo ko pokuša na bilo koji način oteti i pedalj naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine".

- Također, tražimo da se niko od organa Federacije Bosne i Hercegovine ne upušta u avanture iscrtavanja bilo kakvih granica između dva entiteta. U Daytonskom mirovnom sporazumu jasno stoji da su to linije između dva entiteta, a ne bilo kakve granice. Granice postoje prema tri susjeda države Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju SBiH.