Tuzlanski kanton

SDA je zadovoljna postignutim rezultatima na Općim izborima

Objavljeno: 24.10.2018. u 19:20

SDA je u Skupštini Tuzlanskog kantona osvojili devet poslaničkih mandata

Sa sjednice Kantonalnog izbornog štab SDA

Kantonalni izborni štab SDA Tuzlanskog kantona ocjenio je predizbornu kampanju uspješnom.

Istaknuto je da je Kantonalni izborni štab po prvi put vodio moderan oblik političke kampanje u Tuzlanskom kantonu koristeći društvene mreže i savremene načine komunikacije sa građanima, kao i u svrhu promoviranja postizbornih ciljeva  Stranke demokratske akcije.

Na održanoj sjednici usvojen je Izvještaj o radu KIŠ SDA TK koji je zadovoljan  rezultatima koje je SDA TK postigla na održanim Općim izborima, posebno kada je u pitanju Skupština Tuzlanskog kantona gdje su osvojili devet poslaničkih mandata.

Uprkos objektivnim poteškoćama i nastupu SDA kao opozicije u Tuzlanskom kantonu, kao i pojedinim političkim protivnicima koji su vodili nekorektnu predizbornu kampanju i koji su vršili zloupotrebu javnih resursa, budžeta kantona i općina, SDA je postigla izuzetan izborni rezultat i ostvareni su svi izborni ciljevi koje su SDA i  Kantonalni izborni štab SDA TK postavili pred Opće izbore 2018. godine.

Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima koji su svojim glasom podržali Stranku demokratske akcije i njene kandidate za sve nivoe vlasti. SDA će sigurno opravdati ukazano povjerenje i  ukoliko bude dio vlasti zalagati će se za realizaciju predizbornih obećanja  na svim nivoima, navodi se u saopćenju Press službe SDA TK.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije