Kantonalni izborni štab SDA Tuzlanskog kantona ocjenio je predizbornu kampanju uspješnom.

Istaknuto je da je Kantonalni izborni štab po prvi put vodio moderan oblik političke kampanje u Tuzlanskom kantonu koristeći društvene mreže i savremene načine komunikacije sa građanima, kao i u svrhu promoviranja postizbornih ciljeva  Stranke demokratske akcije.

Na održanoj sjednici usvojen je Izvještaj o radu KIŠ SDA TK koji je zadovoljan  rezultatima koje je SDA TK postigla na održanim Općim izborima, posebno kada je u pitanju Skupština Tuzlanskog kantona gdje su osvojili devet poslaničkih mandata.

Uprkos objektivnim poteškoćama i nastupu SDA kao opozicije u Tuzlanskom kantonu, kao i pojedinim političkim protivnicima koji su vodili nekorektnu predizbornu kampanju i koji su vršili zloupotrebu javnih resursa, budžeta kantona i općina, SDA je postigla izuzetan izborni rezultat i ostvareni su svi izborni ciljevi koje su SDA i  Kantonalni izborni štab SDA TK postavili pred Opće izbore 2018. godine.

Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima koji su svojim glasom podržali Stranku demokratske akcije i njene kandidate za sve nivoe vlasti. SDA će sigurno opravdati ukazano povjerenje i  ukoliko bude dio vlasti zalagati će se za realizaciju predizbornih obećanja  na svim nivoima, navodi se u saopćenju Press službe SDA TK.