Kantonalni odbor SDA Sarajevo oglasio se danas saopćenjem za javnost, reagirajući na istupe predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića.

-Predsjedavajući Skupštine i lice koje želi da bude i zakonodavna, i izvršna, i sudska vlast u KS – Elmedin Konaković, galamom u medijima, prepunom neistina, pokušava sakriti nasilje koje pokušava izvršiti nad zakonima. Sramotna je činjenica za Kanton Sarajevo da lice poput Konakovića, koje je pod sumnjivim okolnostima "steklo" diplomu na Fakultetu sporta i tjelesnog obrazovanja, želi da bude vrhovni ekspert i autoritet za oblast visokog obrazovanja.

Konakovićevo nasilje nad zakonom potvrdila je ostavka ministrice Bogunić, kao i apelacija potpredsjednika Vlade FBiH Veska Drljače, koju je svojim potpisom podržalo i 137 akademskih profesora i eksperata u oblasti zdravstva. Kada je ostao bez argumenata, Konaković je, uz svoj manjak znanja i višak samopouzdanja, krenuo u primitivne napade na direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović i još 137 predstavnika akademske zajednice, kao i na ministra Drljaču, te Sindikat UNSA, čime je pokazao da njemu nije problem samo SDA, već svako ko kritikuje njegove nezakonite poslove, navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.