open-navfaktor-logo
search
Dugogodišnji problem
SDA Stari Grad: Hitno osigurati minibuski prijevoz za građane padinskih dijelova
Ako im je potrebna pomoć, mi ih pozivamo neka se okupe na sastanku, i na jednom mjestu riješe probleme. Spremni smo, ako treba i mi organizirati taj sastanak i učiniti sve što je potrebno da se građanima riješi ovaj višegodišnji problem
05.11.2018. u 14:09
get url
text

Općinski odbor SDA Stari Grad poziva sve nadležne insitucije da hitno osiguraju minibuski prijevoz za građane padinskih dijelova Starog Grada. Oni su istakli da građani ne smiju biti žrtve prepucavanja relevantnih aktera.

-Problem postoji već godinama. Ne možemo vjerovati da ne postoji volja da se osigura redovan i siguran gradski prijevoz. Naši vijećnici stalno upozoravaju na neodrživu situaciju u kojoj građani padinskih dijelova, jednostavno nisu ravnopravni u odnosu na druge stanovnike gradskih općina koje imaju redovan gradski prijevoz – ističe OO Stari Grad u saopćenju.

Oni pozivaju sve relevantne faktore, od općine, kantona, pa do prijevozničkih kompanija da što prije riješe novonastalu situaciju u interesu građana, bez politiziranja.

-Ako im je potrebna pomoć, mi ih pozivamo neka se okupe na sastanku, i na jednom mjestu riješe probleme. Spremni smo, ako treba i mi organizirati taj sastanak i učiniti sve što je potrebno da se građanima riješi ovaj višegodišnji problem – naveli su iz ove općinske organizacije SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.