Izborom predsjednika Gradskog odbora Cazin sinoć su kraju privedeni izbori u svim gradskim i općinskim odborima Stranke demokratske akcije u Unsko-sanskom kantonu. U mandatnom periodu 2019-2023. SDA će u Cazinu voditi Mirsad Alićajić.

Ranije su izborne skupštine u Bihaću i Sanskom Mostu na čelo tamošnjih organizacija izabrale Samira Muminovića, odnosno Mensura Seferovića. U Bosanskoj Krupi reizabran je Mehmed Mahmić, u Velikoj Kladuši Asmir Ćufurović, dok je u Ključu podršku za drugi mandat dobio Jasmin Musić. Za predsjednika SDA Bužim izabran je Abid Mulalić, a SDA Bosanski Petrovac Jasmin Mešić. Izabrani su i članovi izvršnih odbora navedenih organizacija.

Prema riječima predsjednika Kantonalnog odbora SDA USK Šemsudina Dedića, kroz uspješno završen izborni proces SDA je još jednom dokazala da je najozbiljna politička snaga u Krajini, navodi se u saopćenju SDA USK.

-Jedina smo stranka u Unsko-sanskom kantonu koja je unutarstranačke izbore provela otvoreno i transparentno. SDA je pokazala da je istinski demokratska stranka, u kojoj u donošenju odluka učestvuje kompletno članstvo, a ne samo uzak krug privilegovanih funkcionera. Posebno sam ponosan što je u organe stranke izabran veliki broj novih lica, pogotovo mladih ljudi. Vjerujem da će se ovo osvježenje stranačkih struktura pozitivno odraziti na izborni rezultat SDA u oktobru ove godine -rekao je Dedić.

U narednom periodu bit će provedeni izbori za rukovodstvo Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona.