open-navfaktor-logo
search
Sramotan komentar
SDP-ov Mijatović: Sabina Ćudić krešti; Kojović: Sram te bilo, odvratno testesteronsko baljezganje
Vojin Mijatović, politička ličnost godine sarajevske Face TV, izabran po istom principu po kojem je u programu te TV i Senad Šepić izabran i već viđen kao budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine 2018. godine, kazao je tokom večerašnjeg gostovanja kako potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić "krešti".
12.02.2021. u 22:27
get url
text
FOTO: Arhiva

Stari SNSD-ov kadar, a sadašnji SDP-ov, nakon uvodnih floskula koje ponavlja mjesecima i uvjeravanja kako se ideološki razlikuje od Milorada Dodika i njegove političke opcije zahvaljujući kojoj je bio savjetnik mnogim istaknutim SNSD-ovcima, upitan je o postizbornim dogovorima u Mostaru. 

- Nije pukla priča SDP-a i Naše stranke - uvjerava Mijatović i okrivljuje Našu stranku da ih je "previše ponijela pjesma". 

U kontekstu priče o Mostaru osvrnuo se i na reakciju svoje kolegice iz BH bloka, NS-ove Sabine Ćudić, koja je u prvi mah nakon pretposljednje sjednice i kandidature Armana Zalihića (SDP) za gradonačelnika, kazala kako BH blok u Mostaru puca upravo zbog toga te da SDP ugorožava BH blok i u ostatku BiH. Reagirao je tada i Damir Arnaut (Naša stranka) koji je Zalihića nazvao SDA-ovim. Mijatović, pak, smatra da Arnaut nema kredibilitet da priča o tome jer se, kako je rekao, radi o čovjeku koji je promijenio tri stranke. 

- Sabina Ćudić iz Sarajeva nešto krešti, ne znam ni ja - Mijatovićeve su riječi, nakon čega je dodao da misli kako ona "krešti u smislu političke artikulacije". Međutim, pitanje je da li bi Mijatović upotrijebio riječ "krešti" za nečiju, kako kaže, političku artikulaciju, da se ne radi o ženi?

Za Našu stranku je kazao kako je ona svoje "visoke standarde pokazala osvajanjem 27.000 glasova u BiH". Više puta je ponovio da koalicioni partneri SDP-a u "Četvorki" trebaju "malo spustiti svoje kriterije" i više uvažavati SDP, konkretno izdvajajući Našu stranku i Narod i pravdu. Da li se ti kriteriji odnose i na imenovanja u Kantonu Sarajevo, pitanje je, jer kako se može čuti od zastupnika u Skupštini KS, SDP namjerava upravo Mijatovića imenovati za direktora u jednom od sarajevskih preduzeća. Naime, i za vrijeme šestorke SDP je tražio pogodnu poziciju u glavnom gradu BiH za svog banjalučkog člana, ali to tada nisu uspjeli realizovati.

I taman kad se bura u BH bloku stišala i otvorila mogućnost postizanja dogovora u Mostaru, Mijatović je razbuktao nove rasprave. Tako je odmah reagirao Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke. 

- Sram te bilo Vojine za komentar o Sabini Ćudić. Odvratno testesteronsko baljezganje - napisao je Kojović na Twitteru.

Da li je Kojovićeva hitra reakcija uslijedila samo zbog nimalo lijepog komentara na račun stranačke kolegice Ćudić ili je možda bio iznerviran i drugim opaskama na račun Naše stranke?

Vojina Mijatovića je šira javnost upoznala tek kada je postao član SDP-a u kojem je najavljen kao veliko pojačanje stranke u entitetu Republika Srpska. Na političkoj sceni tog entiteta je, ipak, ostao minorna politička ličnost, a mnogi čak i u SDP-u tvrde kako im je samo nanio štetu. Pojedinim sarajevskim medijima je postao omiljeni sagovornik zbog svojih populističkih izjava, dok ga građani BiH najviše pamte po izjavi da će se 9. januar, neustavni dan RS-a uvijek slaviti, bez obzira na odluku Ustavnog suda BiH te da on nema ništa protiv, a o "danu BiH treba da se dogovorimo".

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.