Govedarica

SDS će tražiti na uvid 41.000 nevažećih glasova za predsjednika RS-a

Objavljeno: 08.10.2018. u 18:13

Govedarica je najavio da će SDS zatražiti dodatno brojanje glasova na izborima za predsjednika RS-a, kao i da im se da na uvid oko 41.000 nevažećih glasova za taj nivo vlasti.

FOTO: ARHIV

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica najavio je da će ta stranka zatražiti dodatno brojanje glasova na izborima za predsjednika RS-a, kao i da im se da na uvid oko 41.000 nevažećih glasova za taj nivo vlasti.

- Ne možemo da prihvatmo ovakve izborne podatke, dok se ne utvrdi konačna istina. Tražit ćemo i grafološku analizu – rekao je Govedarica navodeći da ima razloga da sumnja u regularnost izbora.

- Imam osnova da sumnjam da su izbori u dobroj mjeri pokradeni i nisu završeni dok se ručno ponovo ne prebroje svi glasački listići - ustvrdio je on.

To se, kaže, posebno odnosi na veće gradove, Zvornik, Gradišku i još neke.

- Tih 41.000 glasova može da utiče na moj i rezultat kandidatkinje SNSD-a za predsjednicu RS-a Željku Cvijanović - rekao je Govedarica, koji je na izborima za taj nivo vlasti bio kandidat Saveza za pobjedu.

Naveo je da izborna kampanja nije protekla u demokratskoj atmosferi.

Govedarica je uputio primjedne na tok kampanje koju je vodio lider SNSD-a Milorad Dodik, od kojeg su se, kaže, čule mnoge neprihvatljive prijetnje, prema radnicima i penzionerima, kao i onima koji budu glasali za SDS i kandidate te stranke.

Tvrdi da je sada jasno da sve što je dolazilo „iz kuhinje SNSD-a o navodnim nemirima i obojenim revolucijama“, nije tačno.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije