open-navfaktor-logo
search
Zbog Dodikovog ponašanja
SDS-ovci napustili sjednicu NSRS-a: Ovo je dno dna!
Zastupnici SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a napustili su današnju posebnu sjednicu zbog, kako su naveli, neprimjerenog ponašanja člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, a na čiji zahjtev je i sazvana sjednica.
27.10.2021. u 14:33
get url
text

Zastupnik SDS-a Milan Radovć je istakao da su imali namjeru da konstruktivno diskutuju o predloženim tačkama dnevnog reda, u vezi s vetom koji je Dodik uložio na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH, ali da je to bilo nemoguće u ovakvim okolnostima.

- Skupštinska govornica se pretvorila u monolog Dodika. Ovo je ne znamo koji put da lično proziva zastupnike, obilježava opoziciju u negativnom kontekstu, i odlučili smo da napustimo današnju sjednicu zbog neprimjereng ponašanja Dodika. Rukovodstvo NSRS-a ne upravlja Skupštinom, nego Dodik, kome je sve dozvoljeno da govori šta god želi, a nama je uskraćeno pravo da u adekvatnom vremenskom periodu damo odgovor – rekao je Radović.

Poručio je i da će dobro preispitati da li više uopće učestvovati u zasjedanjima NSRS-a, posebno na posebnim sjednicama, sazvanim na Dodikov zahjtev.

- Nema svrhe da tamo sjedimo i dajemo legitimitet nekome ko koristi NSRS za lične obračune. Ovo je dno dna i u tome ne možemo učestvovati – rekao je Radović.

Dodik se danas obrušio na šefa Kluba zastupnika SDS-a Miladina Stanića, nazivajući ga lažovom, "greškom", iznoseći brojne optužbe na njegov račun.

U jednom momentu se Dodik obratio još nekom od zastupnika, uz riječi "Milane, nemoj da mi i ti dođeš na tapet...", misleći vjerovatno na Milana Radovića (SDS).

- Praviš zgrade sa muslimanima po Sarajevu... Tvoj otac je došao kod mene kad sam prvi put bio predsjednik Vlade RS-a da ti osiguram stipendiju, uz riječi da nećeš moći da se školuješ. Ne tražim zahvalnost, osigurao sam mnoge stipendije. A ti sad odjednom postade tako uspješan i bogat - rekao je Dodik.

- Ja nijednu ružnu riječ nisam rekao. Ovo nije ni parlament ni demokratija i veze nema sa vitalnim interesom RS-a – rekao je Radović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.