open-navfaktor-logo
search
"Jedinica" BiH
Šehić: Ovi susreti pomoći će nam da pobijedimo Sjevernu Irsku
U Trening centru FSBiH danas je počelo okupljanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, gdje će se Zmajevi priprmati do početka drugog izdanja Lige nacija.
31.08.2020. u 16:47
get url
text

Na startu druge sezone Lige nacija anjbolje bh. fudbalere očekuju susreti protiv Italije i Poljske.

Prvi golman fudbalske reprezentacije naše zemlje Ibrahim Šehić, koji je ovog ljeta pojalao Konyaspor, smazta kako će ova dva susreta našoj selekciji poslužiti kao dobar uvod u meč baraža za EURO protiv Sjeverne Irske.

- Okupljamo se u specifičnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa, bit će teže i drugačije. Navikli smo se da igramo bez publike, najvažnije je da ostanemo zdravi i da se kroz teške utakmice s Italijom i Poljskom spremimo za play-off sa Sjevernom Irskom - rekao je Šehić te dodao:

- Ovi susreti pomoći će nam da napravimo sastav i formaciju koja nam odgovara kako bismo pobijedili Sjevernu Irsku.

Šehić ističe da su formu održavali na način na koji baš i nisu naviknuti, no kaže da su u dobroj formi.

- Imali smo online treninge s trenerom Jeleškovićem, kao i svakodnevne treninge u klubu. Odigrali smo i zaostale utakmice, a bio sam i na pripremama, tako da sam se spremio. Nadam se da neće biti povreda - kazao je Šehić na kraju.

Fudbalska reprezentacija BiH 4. septembra gostuje kod Italije u Firenci, a potom tri dana kasnije u Zenici dočekuje Poljsku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.