open-navfaktor-logo
search
Zbog koronavirusa
Selektor Zmajeva i njegov klub izbačeni iz Lige evropskih prvaka
Gotova je evropska sezona za PPD Zagreb, klub kojeg s klupe vodi Ivica Obrvan, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
06.04.2021. u 16:20
get url
text

Osminu finala Lige prvaka s Flensburgom, nažalost, neće igrati, piše 24sata. Nijemci bez borbe idu u četvrtfinale, a Zagreb u borbu s nesretnom koronom.

Zagreb zbog problema sa COVID-19 i povredama nije imao dovoljan broj igrača za nastup protiv Flensburga.

Hrvatski klub je prošle sedmice uoči puta za Flensburg na raspolaganju imao samo pet igrača. Nedovoljno, ni za prvu postavu na terenu.

U Zagrebu su bili na vezi s EHF-om koji je pokazao svu krutost i genijalne ideje. Najgenijalnija je bila da se zagrebaši, onima kojima će isteći samoizolacija u srijedu u ponoć, u četvrtak pojave na terenu u Flensburgu na drugoj utakmici. Logike, dakako, nije bilo, a ni razumijevanja za neki novi termin. Četvrtfinala se, štoviše, igraju za više od mjesec dana, 12. maja...

Zagrebu su u susret pokušali izaći i neki drugi klubovi, ponudili igrače za sutrašnju utakmicu, no to ipak iz proceduralnih razloga nije bilo izvedivo u 24 sata. A slati juniore da igraju s top evropskom klasom ne bi bilo korisno ni za njih, još manje za klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.