open-navfaktor-logo
search
Zbog optužbi
Senad Alić i Jakub Suljkanović najavili tužbu protiv predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića
Senad Alić i Jakub Suljkanović, zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona, najavili su tužbu protiv Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i Pravde (NiP), zbog optužbi da su kupljeni.
15.03.2023. u 13:49
get url
text
Suljkanović i Alić

Podsjećamo, Alić i Suljkanović izabrani su u Skupštinu TK na listi Pokreta demokratske akcije (PDA), ali su odlučili podržati skupštinsku većinu koju predvodi Stranka demokratske akcije (SDA) i iako su i dalje formalno članovi PDA, zastupaju politiku SDA.

- Želimo odgovoriti na Konakovićeve navode da smo kupljeni zastupnici u političkom procesu. Odlučili smo angažirati advokata i tužiti Konakovića za iznošenje neistina. Više puta smo se javno očitovali i naveli razloge zašto smo napustili PDA i vratili su u SDA. Konaković želi da prikrije svoje radnje, kao što smo svjedoci na sjednici Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona, Nijaz Musić je javno iznio način na koji funkcionira i radi NiP. Navodno postoje poruku zastupnicima u vezi formiranja vlasti na nivou BiH, Federacije BiH i kantonima. Optuživati ljude bez ikakvih dokaza, a u ime svoje stranke nasilno ili šamaranjem pokušavati disciplinirati zatupnike i praviti vlast u BiH i kantonima, naprimjer Unsko-sanskom - rekao je danas Alić.

On je dodao da postoji sudski spor s PDA zbog mjenice ugovora i mjenice koju su potpisali sa spomenutom strankom na iznos od 250 hiljada KM te istakao da će u tom slučaju biti onako kako sud odluči.

- Već dva mjeseca Konaković kontinuirano, putem medija i svog Twitter naloga, upućuje niske udarce prema gospodinu Aliću i meni, u smislu da smo politički kupljeni. Prelasci iz stranaka dešavaju se od početka višestranačja, pa je veći dio rukovodstva NiP-a također napustio druge stranke, ali oni medijski eksploatišu upravo nas dvojicu. Odgovorno tvrdim da bilo ko ko misli da smo kupljeni treba da iznese dokaze i pokrene sudski postupak - rekao je Suljakanović.

On je istakao da će pokretanjem sudskog procesa zatražiti pravnu zaštitu od spomenutih napada i kleveta koje upućuje Konaković.

- Vidjeli smo snimak napada predsjednika Kantonalnog odbora NiP-a u USK prema čovjeku iz Narodnog evropskog saveza (NES). Zbog takvih stvari imamo spinove i stvari koje oni rade pokušavaju se prebaciti na teren drugih političkih subjekata - zaključio je Suljkanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.