open-navfaktor-logo
search
Kotor-Varoš
Senijad Ibričić u rodnom gradu: Na edukaciji za trenersku licencu obradovao mališane
Rođen sam ovdje i uvijek je lijepo doći u svoj grad, a posebno zadovoljstvo je raditi sa djecom, rekao je Ibričić
Denis Zeba
22.10.2019. u 13:47
get url
text

Senijad Ibričić, naš proslavljeni fudbaler i bivši reprezentativac BiH, stigao je u rodni Kotor-Varoš gdje odrađuje treninge sa dječacima iz Škole fudbala Mladost u sklopu programa za sticanje B trenerske licence Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Ibričić, koji još nije okončao ni igračku karijeru, zaplovio je nedavno u trenerske vode, a u kampu Fudbalskog saveza i reprezentacije BiH u Zenici učvrstio je i prijateljstvo sa Stefanom Markovićem iz Kotor-Varoši, koji je također u procesu edukacije za B licencu.

- Upravo na Stefanov poziv sam došao u Kotor-Varoš da bih odradio treninge sa djecom iz Mladosti. To je jedan od segmenata edukacije koju moramo proći u procesu dobijanja B licence. Rođen sam ovdje i uvijek je lijepo doći u svoj grad, a posebno zadovoljstvo je raditi sa djecom - rekao je Ibričić za Moj Kotor Varoš.

Na jutarnjem treningu, kojem su prisustvovali i Marković i trener u Školi fudbala Mladost Igor Vučenović, pojavio se veliki broj djece koji su s nestrpljenjem čekali susret sa fudbalskim velikanom.

Ibričić ne krije da ima velike ambicije u trenerskom poslu, a ako bude uspješan kao i u kopačkama, smiješi mu se uspješna karijera.

- Prvi cilj je B licenca, ali nema stajanja dok ne stignem do A licence - kaže Ibričić.

Iako je napunio 34 godine, jedan je od najboljih igrača Domžala i slovenačke lige.

- Igram još, dobro se osjećam i ako me zaobiđu povrede, igrat ću još godinu-dvije. Igram u mladoj ekipi pa se i ja među njima osjećam mlađe - istakao je u šali bivši Zmaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.