open-navfaktor-logo
search
Izbori 2018
Šepić: Narod u BiH je svjestan da nam treba nova politika
Stručnjak na polju ekonomije i sporta Almir Šahinpašić ističe da je vidio Nezavisni blok kao stranku koja odgovara njegovom karakteru
09.09.2018. u 16:21
get url
text

- Našoj zemlji i našem narodu trebaju promjene kakve nudi Nezavisni blok. Narod je svjestan da se u Bosni i Hercegovini mora izgraditi nova politika koja će do kraja transparentno i otvoreno nuditi rješenja za budućnost, a ne baviti se manipulacijom ljudi i vraćanjem u prošlost – poručio je danas predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Senad Šepić.

Šepić je u svom govoru, održanom u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja u Sarajevu, poručio da su dosadašnji vlastodršci dokazali da nemaju rješenja za stvaranje stabilne i razvijene Bosne i Hercegovine.

- Mi smo ovu našu priču, priču promjene za bolju, zdraviju, evropsku Bosnu i Hercegovinu počeli prije godinu dana. Ova politička priča ima zadatak da Bosnu i Hercegovinu okrene na pravi, evropski put. Loše stanje u BiH je naš prvi protivnik, a tog konkurenta kreirale su dosadašnje politike – dodao je Šepić.

Stručnjak na polju ekonomije i sporta Almir Šahinpašić predvodi listu Parlamenta Federacije BiH. Šahinpašić ističe da je vidio Nezavisni blok kao stranku koja odgovara njegovom karakteru.

- Želim pružiti svoje znanje u cilju reafirmacije i pravljenja ambijenta za mlade ljude, da im omogućimo da ostanu u ovoj zemlji i da u dogledno vrijeme oni zavladaju ovom zemljom – rekao je Šahinpašić.

Kandidat za potpredsjednika RS-a iz redova bošnjačkog naroda Sadik Ahmetović rekao je da u Nezavisnom bloku niko neće oblačiti crvene ili zelene jakne.

- Mi smo građani Evrope i kao takvi moramo graditi BiH jednaku za svakog građanina. Moramo graditi snažnu BiH za bogatog i snažnog građanina. To je evropski princip i standard za koji smo se opredijelili  – zaključio je Ahmetović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.