open-navfaktor-logo
search
Za sretan početak
Šest stotina prvačića u općini Centar dobili ruksake, knjige i školski pribor
Prvog dana nove školske godine Općina Centar je za prvačiće iz 12 osnovnih škola sa svog područja tradicionalno organizovala podjelu školskih ruksaka sa priborom i kompletom udžbenika potrebnih za početak njihovog novog razdoblja u životu.
01.09.2020. u 13:45
get url
text
Prvačići općina Centar

Tokom dana, 1. septembra 2020. godine, kada su učenici sjeli u školske klupe u Kantonu Sarajevo, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa savjetnikom Mustafom Resićem i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić obišao je mališane, te im poželio uspješan početak školovanja.

- Općina Centar ima tradiciju da na početku nove školske godine svim prvačićima iz Centra pokloni školski ruksak sa priborom, a uz to smo za naše đake prvake osigurali i potrebne udžbenike. Osim podjele školskih torbi, pribora i udžbenika za prvačiće, Općina Centar redovno izdvaja značajna sredstva za unapređenje nastavnog procesa i poboljšanje uslova rada i boravka u obrazovnim ustanovama, počev od predškolskog pa do visokog obrazovanja, a u skladu sa mogućnostima osigurat ćemo sredstva za dezinfekciju i zaštitnu opremu za škole.  Ulaganje u znanje je najveća investicija. Zato, draga djeco, neka vam budu sretni školski dani, a vrijeme koje je pred vama iskoristite da izgradite sebe i postanete visokoobrazovani i uspješni ljudi - poručio je Ajnadžić.

Predstavnici Općine Centar po utvrđenom rasporedu obišli su osnovne škole iz Centra: Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, "Hasan Kaimija", "Vladislav Skarić", "Safvet-beg Bašagić", "Alija Nametak", "Silvije Strahimir Kranjčević", "Nafija Sarajlić", "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak", "Hasan Kikić", "Isak Samokovlija" i "Musa Ćazim Ćatić". 

Podsjećamo, nakon što je okončan i drugi upisni rok u augustu, u prvi razred školske 2020/2021. godine, u osnovne škole na području Općine Centar, upisano je više od 600 prvačića, a Općina je za nabavku školskih torbi, pribora i udžbenika za prvačiće osigurala oko 90.000 maraka. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.