open-navfaktor-logo
search
Asocijacija mladih SDA
Šetnja za Srebrenicu: "Nikada ne dopustiti da genocid padne u zaborav"
"Šetnja za Srebrenicu" koju je organizirala Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) održana je danas od Trga oslobođenja - Alija Izetbegović do Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.
10.07.2020. u 15:40
get url
text
get url
text

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas je sa aktivistima Asocijacije mladih SDA položio cvijeće na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

{$galerijaFotografija}

- Važno je nikada ne dopustiti da padne u zaborav sjećanje na genocid. Moramo se stalno sjećati i nikada ne zaboraviti žrtve i uvijek se boriti protiv tog zla. To se pretvara ne samo u negiranje zločina i genocida nego nažalost i u slavljenja genocida i nagrađivanju onih koje je Haški tribunal pravosnažno osudio – izjavio je Izetbegović.

Mladi su poručili da je uvažavanje presuda uslov za bolju budućnost posebno na području Srebrenice, ali i ostalim djelovima Bosne i Hercegovine. 

Njihova namjera je da utiču na svijest svojih vršnjaka kako bi se svi suočili sa istinom i prošlošću i doveli do toga da se poštuju žrtve genocida, kao i  priznaju presude međunarodnih i domaćih sudova.

- Obilježili smo danas 25. godišnjicu genocida u Srebrenici i na dostojanstven način pokazali da nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici - kazao je Mirza Mušanović, predsjednik Asocijacije mladih SDA Kanona Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.