open-navfaktor-logo
search
Omladinac Bayerna
Sin Hasana Salihamidžića dobio poziv iz BiH, selektor bh. juniora otkrio šta su odgovorili iz Munchena
Od marta ove godine funkciju selektora juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine obavlja Ivica Barbarić, bivši trener Zrinjskog i Širokog Brijega.
30.09.2021. u 10:17
get url
text

Bivši fudbaler koji je nakon karijere u Veležu igrao za nekoliko španskih timova planirao je poslati poziv u reprezentaciju i Nicku Salihamidžiću, sinu bivšeg reprezentativca naše zemlje Hasana Salihamidžića.

VEZANI TEKST - Dedo najavio, unuk potvrdio: Nick Salihamidžić bi rado obukao dres BiH

- Zvali smo mlađeg Salihamidžića. Dobijali smo informacije da želi igrati za nas, međutim danas je opet iz nekih razloga, klupskih ili šta već, stigao odgovor da nije moment - rekao je Barbarić u intervjuu za portal Reprezentacija.ba.

Sin sportskog direktora Bayern Munchena trenutno nastupa za juniorsku selekciju njemačkog velikana, koja je u dva ovosezonska duela u Omladinskoj Ligi prvaka doživjela dva poraza.

Nick Salihamidžić, koji pokriva poziciju desnog beka, u gostujućem porazu od Barcelone (2:0) odigrao je cijeli meč, dok je u jučerašnjem visokom porazu na domaćem terenu od kijevskog Dynama (4:0) zamijenjen u 58. minuti.

Osim ova dva susreta Salihamidžić, koji bi zbog porijekla njegove majke mogao igrati za tri reprezentacije (BiH, Španija, Njemačka), ove sezone upisao je još pet nastupa u dresu Bayerna. Ipak, čini se da se od te izjave nešto promijenilo u mišljenju mladog fudbalera.

Prije nešto više od godinu sam Nick je kazao da bi "sto posto prihvatio poziv da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", uz obrazloženje da je Bosna i Hercegovina dio njega i njegove porodice. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.